Home     Royal Canin Pug (Mopshond) Junior Vanaf 500gr
Royal Canin Pug (Mopshond) Junior Vanaf 500gr

Royal Canin Pug (Mopshond) Junior Vanaf 500gr


Hoogwaardige voeding voor jonge honden.

Pug Junior
Voor Mopshonden pups
Rasspecifieke voeding voor Mopshonden tot 10 maanden


v.a € 7,55
Gewichtskeuze*


Royal Canin Pug (Mopshond) Junior  Vanaf 500gr


  • Productinformatie

Twee millennia hebben niets afgedaan aan de verleidelijke krachten van de Mopshond. Hij is gedrongen en gespierd en wordt vaak omschreven als "Multum in parvo". Dit betekent "veel substantie in een kleine ruimte". Achter die grote ronde ogen en het kleine gestalte (30 cm hoog) staat een Mopshond die trots is op zijn compacte vorm en gespierde lijf.
De ontwikkeling van het skelet
De Mopshond groeit snel en is binnen 10 maanden volwassen. Het skelet heeft daarom de juiste hoeveelheden eiwitten en mineralen nodig voor een goede ontwikkeling.
Aandacht voor de spijsvertering
De overschakeling van melk naar vaste voeding moet voorzichtig en langzaam gebeuren. De pup kan namelijk nog geen grote hoeveelheden voeding opnemen en nog nauwelijks zetmeel verteren. Het gewicht moet op beheerste wijze blijven toenemen, zodat de pup niet te zwaar wordt.
Nog niet volledig ontwikkeld immuunsysteem
In de eerste weken van zijn leven profiteert de pup van de afweerstoffen die hij met de moedermelk binnenkrijgt. Tussen de 4e en 12e week doorloopt het immuunsysteem (afweersysteem) van de pup een kritische periode. De immuniteit die via de moedermelk werd doorgegeven neemt namelijk geleidelijk af terwijl zijn eigen immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Dit is pas compleet enkele weken nadat het gehele vaccinatieprogramma is doorlopen. De juiste voeding kan helpen dit "immuniteitsgat" veilig te overbruggen.