Home     Royal Canin Dalmatian Adult Vanaf 3kg
Royal Canin Dalmatian Adult Vanaf 3kg

Royal Canin Dalmatian Adult Vanaf 3kg


Hoogwaardige voeding voor volwassen dalmatiërs.

Dalmatian 22 Adult
Voor de volwassen Dalmatiër vanaf 15 maanden
Rasspecifieke voeding voor de Dalmatiër vanaf 15 maanden


v.a € 25,00
Gewichtskeuze*


Royal Canin Dalmatian Adult  Vanaf 3kg


  • Productinformatie

Atletische bouw en een groot uithoudingsvermogen
De Dalmatiër is een krachtige en actieve hond die veel ruimte nodig heeft. Hij is dol op beweging en heeft daarom een sportieve, energieke baas nodig. De Dalmatiër staat bekend als een onvermoeibare wandelaar en voelt zich instinctief aangetrokken tot paarden. Als hij ze tegen komt tijdens een wandeling zal hij ze blijven volgen.

Opmerkelijke vacht
De volledig unieke en uiterst typische vacht van de Dalmatiër is het resultaat van een samenspel van diverse genen. De combinatie van deze genen veroorzaakt de zwarte of leverkleurige (bruine) vlekken op een helder witte vacht. Zwarte vlekken komen vaker voor dan leverkleurige vlekken. Ondanks zijn kortharige, glanzende vacht is hij gevoelig voor huidirritatie. Net als bij alle andere honden met een witte vacht, is langdurige blootstelling aan zonlicht onverstandig.

Kwetsbaar urinestelsel
De Dalmatiër heeft aanleg om een overschot aan urinezuren in de urine te produceren die afkomstig zijn van een molecule genaamd purine. Hierdoor kunnen zich urinestenen vormen. Het is dan ook essentieel dat de eiwitten in de voeding van de Dalmatiër weinig purine bevatten. Op die manier wordt het aanmaken van urinezuren beperkt.

Zorg voor zijn hart
De Dalmatiër is gevoelig voor hartaandoeningen. Onderzoek heeft aangetoond dat het verrijken van de voeding met bepaalde aminozuren, een positieve uitwerking heeft op honden met hartproblemen.