Home     Royal Canin Cocker Adult Vanaf 3kg
Royal Canin Cocker Adult Vanaf 3kg

Royal Canin Cocker Adult Vanaf 3kg


Hoogwaardige voeding voor volwassen cocker spaniels.

Cocker Adult
Voor Cocker Spaniels vanaf 12 maanden
Rasspecifieke voeding voor volwassen Cocker Spaniëls


v.a € 25,00
Gewichtskeuze*


Royal Canin Cocker Adult  Vanaf 3kg


  • Productinformatie

De Cocker Spaniël is compact en goed gebouwd, maar heeft de neiging om te dik te worden. Zijn smekende blik is niet voor alle baasjes goed te weerstaan, hierdoor krijgen sommige Cocker Spaniëls te veel calorieën binnen. Hij heeft in huis niet veel ruimte nodig, wel is het raadzaam om iedere dag een lange wandeling met hem maken.

Mooie, kwetsbare oren
De Cocker Spaniël heeft een L-vormig gehoorkanaal met van nature veel oorsmeer. Zijn lange hangoren, met veel haar, verhinderen een goede luchtdoorstroming in het oor. Het gevolg hiervan is dat de huid snel ontstoken kan raken. Controleer de oren van de Cocker Spaniël regelmatig op vuil.

Het ideale gewicht behouden
De Cocker Spaniël is een gulzige hond. Het bedelen om voedsel moet worden genegeerd om overgewicht te voorkomen. Overgewicht kan leiden tot gewrichtsproblemen, een beperktere fitheid en huid- en hartproblemen. Binnen dit ras komen namelijk regelmatig hartaandoeningen voor.

Risico van staar bij het ouder worden
De Cocker Spaniël heeft een hoge levensverwachting. Een veelvoorkomend probleem bij honden met een relatief hoge levensverwachting is staar (cataract). Honden met staar hebben last van een vertroebeling van de lens, dit tas het gezichtsvermogen van de hond aan. Staar is te herkennen aan een grijsblauwe waas over het oog.

Unieke brok


Voor de Cocker is een unieke brok ontwikkeld met dubbele functie: Behoud van ideaal gewicht  en een gezonde en mooie vacht en huid