Home     Royal Canin Cavalier King Charles Adult Vanaf 1,5kg
Royal Canin Cavalier King Charles Adult Vanaf 1,5kg

Royal Canin Cavalier King Charles Adult Vanaf 1,5kg


Hoogwaardige voeding voor volwassen Cavalier King Charles honden.

Cavalier King Charles Adult
Voor volwassen Cavalier King Charles Spaniels
Rasspecifieke voeding voor Cavalier King Charles Spaniels vanaf 10 maanden


v.a € 15,85
Gewichtskeuze*


Royal Canin Cavalier King Charles Adult  Vanaf 1,5kg


  • Productinformatie

De Cavalier King Charles Spaniel is beweeglijk en zit vol levenslust, maar hij laat zich ook graag urenlang aanhalen. Hij is dan ook zachtaardig en gemakkelijk om mee te leven. Hoewel hij goed kan wennen aan het leven in een stad, heeft hij behoefte aan lange wandelingen. De Cavalier King Charles Spaniels is niet graag alleen en gaat het liefst met zijn baasje mee op stap.

Aanleg voor overgewicht
De Cavalier King Charles Spaniel is een betoverende hond die dagelijks beweging nodig heeft om overgewicht te voorkomen. Na een sterilisatie of een castratie moet zijn calorie-inname meestal met 20 tot 30% worden teruggebracht.

Typisch kortschedelig
De Cavalier King Charles is een kortschedelige hond. Hij heeft een grote, ronde kop, een platte schedel, sterke kaken en een korte stop. Door de plaats van hun tanden in de kaak kunnen ze problemen krijgen met het kauwen en lopen ze meer risico op gebitsproblemen. Deze kunnen leiden tot verlies van tanden of erger. Tandplak kan infecties veroorzaken en deze infecties kunnen zelfs invloed hebben op de gezondheid van enkele vitale organen, zoals het hart en de lever.

Aandacht voor zijn hart
Aandoeningen aan de hartklep komen regelmatig voor bij Cavalier King Charles Spaniels. In een gevorderd stadium kan een dergelijke aandoening lijden tot hartfalen, waardoor de hond geen inspanning meer kan verdragen.